Thomas Krol op het podium tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen ANP Pro Shots

Krol maakt overstap van Plantina naar Lotto-Jumbo

time icon Aangepast

Thomas Krol schaatst de komende twee seizoenen bij Lotto-Jumbo. De 25-jarige langebaanschaatser komt over van Plantina, waarvan nog niet zeker is dat het volgend seizoen nog een schaatsploeg heeft.

Krol behaalde bij de WK afstanden in 2016 brons op de 1500 meter en pakte dit seizoen zilver op die afstand bij de EK afstanden, maar hij was ook de pineut omdat hij van schaatsbond KNSB niet naar de Olympische Spelen in Pyeongchang mocht.

De KNSB besloot na het olympisch kwalificatietoernooi om de toen nog geblesseerde Kai Verbij een startplaats te gunnen op de 1.000 meter. Dat ging toen ten koste van Krol.

Samen met Roest en Kramer

"Ik kan straks trainen met sprinters als Jan Smeekens en Hein Otterspeer, maar tegelijkertijd ook met allrounders als Sven Kramer en Patrick Roest", aldus Krol op de website van zijn nieuwe ploeg. "Deze nieuwe omgeving biedt mij veel mogelijkheden en ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog beter kan worden".

De Jong wel, Nuis (nog) niet

Maandag werd Antoinette de Jong al gepresenteerd als nieuwe aanwinst.

Komend jaar zullen Otterspeer, Smeekens, Roest, Kramer, Krol en Douwe de Vries bij de mannen rijden. De Jong, Joy Beune en Carlijn Achtereekte zullen bij de vrouwen aantreden.

Tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis heeft nog geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract.

STER Reclame