Schaatser Thomas Krol
NOS SchaatsenAangepast

Pechvogel Krol: besluit KNSB krijgt nog een staartje

Diep teleurgesteld is hij. Thomas Krol is het grootste slachtoffer van het aanwijsbeleid van de KNSB voor de Olympische Spelen in Pyeongchang. Hij valt buiten de olympische ploeg, maar is niet van plan zich neer te leggen bij het besluit van de KNSB om Hein Otterspeer aan te wijzen als mogelijke vervanger, mocht Kai Verbij niet op tijd fit zijn voor de Spelen.

"Dit krijgt zeker nog een staartje", zegt de nummer drie van de 1.000 meter bij het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. "Met iSkate (de stichting waaronder Krols team Plantina valt, red.) ben ik aan het uitzoeken welke mogelijkheden er zijn om het besluit aan te vechten."

De KNSB maakte zondag bekend dat Verbij alsnog de olympische 1.000 meter mag schaatsen. De wereldkampioen sprint, die zich op de 500 meter al had verzekerd van een olympisch ticket, deed op het OKT door een liesblessure niet mee aan de kilometer. De KNSB besloot Verbij toch een ticket te geven, omdat hij de afgelopen jaren heeft laten zien kans te maken op olympisch goud op die afstand.

KNSB kiest voor Verbij op olympische 1.000 meter

"Ik ben er best kapot van, maar heb wel begrip voor het aanwijzen van Kai", reageert Krol (25) op de keuze van de KNSB voor Verbij. "Het is wel superzuur voor me, want volgens de gehanteerde selectievolgorde heb ik me gewoon geplaatst."

Waar hij wel grote problemen mee heeft, is het besluit om Hein Otterspeer aan te wijzen als vervanger, mocht Verbij niet fit genoeg zijn om in Pyeongchang aan te treden.

Hein Otterspeer

Onbegrijpelijk

"Dat is echt een onbegrijpelijk besluit", zegt Krol. "Ik heb me reglementair geplaatst, ik sta nota bene in de matrix die de bond zelf als uitgangspunt heeft genomen. Ze zeggen dat Otterspeer ook op de 1.000 meter goed uit de voeten kan. Ik heb Hein Otterspeer verslagen op de 1.000 meter, stond in Stavanger op het podium van de wereldbekerwedstrijd en sta vijfde in het wereldbekerklassement. Het lijkt me duidelijk."

"We laten het er niet bij zitten", geeft Krol vast een signaal af. "Ik kan er niet mee leven dat ik op deze manier gepasseerd zou worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl