Sunweb blijft ploeg-Dumoulin trouw en tekent voor onbepaalde tijd

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Wielerploeg Sunweb moet een instituut gaan worden''

Een paar dagen voor de start van de Giro d'Italia is er goed nieuws voor de medewerkers van Team Sunweb, de ploeg van Tom Dumoulin. De touroperator zet de sponsorverbintenis, die nog loopt tot en met 2019, daarna om in een contract voor onbepaalde tijd.

Teambaas Iwan Spekenbrink is blij met de verlenging. "Het biedt ons de mogelijkheid om een duurzame mannen- en vrouwenploeg op topniveau neer te zetten. Dat was onze droom toen we er tijdens de economische crisis van 2008 mee begonnen."

Grootste succes: Girowinst door Dumoulin

Sunweb is sinds januari 2016 de sponsor en de naamgever van de ploeg van Spekenbrink. Het grootste succes werd vorig jaar geboekt door Dumoulin, die de 100ste editie van de Giro d'Italia op zijn naam schreef.

"We willen echt iets opbouwen in de sport", zegt directeur Tim van den Bergh. "Liever dan een tijdelijke sponsor willen we ook verantwoordelijkheid nemen in de ontwikkeling van de jeugdopleiding en een anti-dopingprogramma."

Vorige maand maakte de ploeg al bekend een in Sittard een campus te openen waar sporters van Sunweb kunnen trainen en verblijven. Het complex kan ook gebruikt worden door de sporters om te studeren voor hun carrière na de wielersport.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Giro van Tom Dumoulin in 2,5 minuut
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Begin dit jaar maakte de wielerploeg al bekend te investeren in een extra anti-dopingprogramma, dat wordt opgezet door de Nederlandse Dopingautoriteit. Het programma bestaat uit het implementeren en analyseren van urine- en bloedtests voor de mannenploeg, de vrouwenploeg en de beloften.

Geel, groen, bollen en twee monumenten

In 2009 deed de ploeg, toen nog onder de naam Skil-Shimano, voor het eerst mee aan de Ronde van Frankrijk dankzij een wildcard. Door de jaren heen veranderde de naam regelmatig.

Sinds 2013 heeft de ploeg een WorldTour-status. Sindsdien werden er 14 touretappes gewonnen. Marcel Kittel droeg in 2013 en 2014 de gele trui, vorig jaar won Michael Matthews de groene trui en veroverde Warren Barguil de bolletjestrui.

Ook in de klassiekers was de ploeg succesvol. John Degenkolb zegevierde in 2015 in Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Vorig jaar werd Sunweb bovendien wereldkampioen ploegentijdrit bij de mannen en de vrouwen.

De winnaars van de truien in de Tour de France: Warren Barguil (bergtrui) en Michael Matthews (puntentrui). ANP

STER Reclame