Sunweb gaat wielerploeg runnen als voetbalclub

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wielerploeg Sunweb start eigen topsportcentrum

Wielerploeg Sunweb opent volgend jaar in Sittard een eigen campus voor de leden van de talenten- en de vrouwenploeg. Met dit zogeheten Keep Challenging Center wil Sunweb de wielerploeg gaan runnen als een voetbalclub.

Milanello, De Toekomst en De Herdgang

"In het voetbal heet zo'n centrum Milanello, De Toekomst of De Herdgang", trekt manager Iwan Spekenbrink de vergelijking met de vooruitstrevende trainingscomplexen van AC Milan, Ajax en PSV.

In het topsportcentrum van Sunweb kunnen de sporters samen trainen en verblijven, maar ook studeren voor hun carrière na de wielersport. In eerste instantie is de campus alleen bedoeld voor de talenten- en de vrouwenploeg, maar manager Iwan Spekenbrink sluit niet uit dat in de toekomst ook profrenners van de grote ploeg van het centrum gebruik gaan maken.

Wielrenner Roy Curvers, die bij de presentatie van de plannen aanwezig was, sprak van een revolutionaire stap in de conservatieve wielerwereld. "Het is goed om vaker bij elkaar te zijn om te trainen, kennis te delen en bijvoorbeeld met gezonde voeding bezig te zijn."

Ideale trainingsomstandigheden

Sunweb heeft voor Sittard als vestigingsplaats gekozen vanwege onder meer de ideale trainingsomstandigheden in de heuvels en de nabijheid van het Tom Dumoulin Bike Park. De bouw van het centrum gaat dit jaar van start; naar verwachting kunnen de renners er begin volgend jaar terecht.

Curvers denkt dat het topsportcentrum voor een omslag in het wielrennen zal zorgen. "Zeker voor jonge renners. Door die samen te laten trainen en samen te laten leven, weten ze sneller wat het beroep inhoudt. Ze zullen in hun talentontwikkeling stappen gaan maken."

Team Sunweb
@TeamSunweb
✨Das Team Sunweb präsentiert das Keep Challenging Center. ✨ Ein revolutionärer, entwicklungsgetriebener Campus für die besten Talente der Welt. Mehr: https://t.co/dkcNwMhpgI
11 maanden geleden

STER Reclame