Sunweb laat Dopingautoriteit extra controles uitvoeren

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Iwan Spekenbrink over samenwerking met Dopingautoriteit

Wielerploeg Sunweb gaat investeren in een extra antidopingprogramma, dat wordt opgezet door de Nederlandse Dopingautoriteit. Dat heeft de Duitse formatie bekendgemaakt tijdens de ploegenpresentatie in Berlijn.

De plannen van Sunweb dateren al van vorig jaar en hebben nu een vaste vorm gekregen. Het nieuwe programma bestaat uit het implementeren en analyseren van urine- en bloedtests voor de mannenploeg, de vrouwenploeg en de beloften.

Beter achterlaten

"Het mooie van onze samenwerking met Sunweb is, is dat we vinden dat we de sport beter achter moeten laten dan toen we er instapten", stelt ploegleider Iwan Spekenbrink.

"Wij willen proberen doping uit te bannen. De lat zo hoog leggen dat mensen het of niet meer gaan doen, of gedetecteerd worden. En dan kan het zijn dat er een keer iemand positief test. Dat is heel jammer, maar het beschermt de positie van de renners die het goed bedoelen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herman Ram is blij met antidopingprogramma Sunweb

Volgens Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit, is er geen kans op belangenverstrengeling. "De ploeg bepaalt niet wanneer, waar en wie wordt getest. We hopen dat dit initiatief wordt overgenomen door andere stakeholders binnen de sport."

Controles voor eigen rekening

Sunweb betaalt deze 'extra' controles uit eigen zak. De resultaten worden ook gedeeld met het wereldantidopingagentschap WADA en komen in het bloedpaspoort.

STER Reclame