Max Verstappen in actie in Bakoe
NOS SportAangepast

Verstappen start van vijfde plek, pole voor WK-leider Vettel

Max Verstappen vertrekt morgen bij de Grand Prix van Azerbeidzjan van de vijfde plek. Verstappen gaf in zijn bolide op het stratencircuit van Bakoe 0.496 toe op Sebastian Vettel, die zondagmiddag (14.10 uur) van poleposition start.

Verstappen zette in de derde en beslissende kwalificatiesessie als eerste coureur een tijd neer. Hij werd echter direct gepasseerd door WK-leider Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo schampte de muur van het circuit in zijn eerste snelle ronde en reed de vijfde tijd, vlak achter de Limburger. Hij ging de pitsstraat in voor een nieuwe set banden voor de tweede poging in de derde sessie.

Max Verstappen

Beide Red Bulls verbeterden zich daarna in de laatste ronde. Ricciardo troefde Verstappen uiteindelijk af met een verschil van 0.083. Daardoor start de Australiër van de tweede startrij (P4) en moet Verstappen genoegen nemen met de derde rij (P5).

Regerend wereldkampioen Hamilton verbeterde zich wel in de laatste kwalificatiepoging, maar kwam niet aan de tijd van Vettel. De Duitser maakte weliswaar een foutje, maar hij hoefde niet meer voluit te gaan voor poleposition.

Wisselend succes in trainingen

De vrije trainingen op vrijdag verliepen met wisselend succes voor de Limburger. De eerste training vrijdagmiddag eindigde na een half uur in de muur, in de tweede training reed Verstappen naar de derde tijd. Zaterdag noteerde hij in de derde training de vierde tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl