ANP Pro Shots
NOS SchaatsenAangepast

Dijkema ook komende vier jaar president ISU

Jan Dijkema zal ook de komende vier jaar de voorzitter zijn van de internationale schaatsunie ISU. De KNSB had Dijkema weer als kandidaat voorgedragen en omdat er geen tegenkandidaat was, zal hij in juni tijdens het ISU-congres in Sevilla automatisch worden herbenoemd.

De 73-jarige Dijkema volgde in juni 2016 de Italiaan Ottavio Cinquanta op als voorzitter van de schaatsunie. Hij is na Gerrit van Laer (1937-1945) en Pim Mulier (1892-1895) de derde Nederlander die deze functie bekleedt.

'Schaatsen wereldwijd promoten'

Een van Dijkema's doelen was het marketing- en promotiebeleid rondom schaatsen te verbeteren. "De afgelopen twee jaar hebben we een transitie in gang gezet en veel nieuwe initiatieven ontplooid, maar het werk is nog niet af", aldus Dijkema. "Als ISU willen we kunstrijden, langebaanschaatsen en shorttrack wereldwijd promoten en verder ontwikkelen."

De Nederlander kan zich hierin gesteund voelen door de Nederlandse bond, de KNSB. "Wij zijn ervan overtuigd dat Jan Dijkema, met zijn jarenlange ervaring en grote draagvlak binnen de internationale schaatswereld, de juiste man is om dit proces succesvol voort te zetten."

Dijkema in maart 2017: 'Natuurlijk heeft het langebaanschaatsen nog toekomst'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl