Peter Madsen
NOS NieuwsAangepast

Deense uitvinder krijgt levenslang voor onderzeebootmoord

De Deense uitvinder Peter Madsen is tot levenslang veroordeeld voor het martelen en vermoorden van de Zweedse journalist Kim Wall. Madsens advocaat liet kort na de uitspraak weten dat haar cliënt in hoger beroep gaat.

De toen 46-jarige Madsen nam de 30-jarige Wall in augustus vorig jaar mee voor een tocht met de door hem zelf gebouwde duikboot Nautilus. De duikboot zonk de volgende dag.

Madsen werd gered, maar Wall was spoorloos. Madsen zei dat hij haar de avond daarvoor in de buurt van Kopenhagen had afgezet.

Bekijk de video hieronder met de laatste beelden van journaliste Kim Wall.

Denemarken Madsen levenslang

Nog diezelfde maand werden lichaamsdelen van Wall in zee gevonden. Eerst de romp, later de ledematen en het hoofd. Madsen paste zijn verklaring aan. Hij zei toen dat Wall aan boord een ongeluk had gehad en daarbij was omgekomen. Hij bekende dat hij haar lichaam had verminkt, maar ontkent tot de dag van vandaag dat hij haar heeft vermoord.

Het Openbaar Ministerie geloofde daar niets van. Volgens de aanklager heeft Madsen Wall eerst verkracht en daarna vermoord. Hoe Madsen haar heeft omgebracht, door haar de keel door te snijden of door wurging, is onduidelijk gebleven.

Het lichaam van Wall vertoonde meerdere steekwonden, ook in haar geslachtsorganen, en in het ondergoed van Madsen zat sperma. Op zijn computer werden video's gevonden waarin vrouwen werden gemarteld en vermoord.

De artsen die Madsen psychiatrisch hebben onderzocht, kwamen tot de conclusie dat hij volledig toerekeningsvatbaar en een gevaar voor zijn omgeving is.

Peter Madsen en Kim Wall in de toren van de Nautilus op 10 augustus vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl