De verdwenen journaliste Kim Wall
NOS NieuwsAangepast

Levenslang geëist tegen Deense uitvinder voor moord op journaliste Kim Wall

De Deense uitvinder Peter Madsen is aangeklaagd voor moord op de Zweedse journaliste Kim Wall. Als het aan aanklager Jakob Buch-Jepsen ligt wordt Madsen de rest van zijn leven opgesloten.

Kim Wall keerde in augustus niet terug nadat ze met Madsen aan een tocht in zijn onderzeeër was begonnen. Delen van haar lichaam werden later gevonden in de wateren tussen Kopenhagen en Zweden.

Speurhond Ben vond lichaamsdelen journaliste Kim Wall

Volgens openbaar aanklager Jakob Buch-Jepsen heeft Madsen de journaliste eerst verkracht en daarna vermoord. Vervolgens heeft hij het lijk in stukken gesneden en in zee gegooid.

Het gerechtelijk onderzoek heeft niet aan het licht gebracht hoe Kim Wall om het leven is gekomen. Mogelijk is haar hals doorgesneden of is ze gewurgd.

Volgens artsen die Madsen hebben onderzocht is hij volledig toerekeningsvatbaar en heeft hij geen ernstige psychische stoornis. Wel vinden ze hem een gevaar voor zijn omgeving.

Madsen nam Wall in augustus mee voor een tocht in zijn onderzeeër. Toen hij alleen terugkeerde zei hij dat hij Wall ergens aan land had gezet. Later veranderde hij zijn verhaal en zei dat Wall door een ongeluk aan boord was omgekomen en dat hij haar een zeemansgraf had gegeven. Weer later gaf hij toe dat hij haar in stukken had gesneden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl