De duikboot van Madsen
NOS Nieuws

Deense duikbootbouwer: luik viel per ongeluk op journaliste

De Deense duikbootbouwer Peter Madsen zegt dat de Zweedse journaliste die bij hem aan boord was door een ongeluk om het leven is gekomen. Voor de rechtbank in Kopenhagen verklaarde hij dat Kim Wall het zware luik van de duikboot op haar hoofd heeft gekregen. Hij hield het luik voor haar open, verloor zijn evenwicht en het luik viel dicht, zei hij. Toen hij het weer opendeed, zag hij overal bloed.

"Kim was zwaargewond en bloedde hevig. Ze lag in een grote plas bloed." Volgens Madsen probeerde hij haar een zeemansgraf te geven en was hij van plan daarna zelfmoord te plegen in de onderzeeër. Hij ontkent dat hij haar heeft vermoord, maar geeft wel toe dat hij haar lichaam heeft verminkt.

Interview

Madsen werd op 12 augustus gearresteerd. Wall werd de dag ervoor als vermist opgegeven toen haar familie en vriend geen contact met haar konden krijgen. Ze was met Madsen mee op reis gegaan voor een reportage over de zelfgebouwde onderzeeër.

Het lichaam van de journaliste spoelde ruim een week later aan op het eiland Amager, ten zuiden van Kopenhagen, naakt en zonder hoofd en ledematen. Volgens de aanklager heeft Madsen het lichaam in stukken gesneden en in zee gegooid om te verhullen wat er is gebeurd.

Hij legde tot nu toe tegenstrijdige verklaringen af. Eerst zei hij dat hij haar in Kopenhagen aan land had gezet. Later verklaarde hij dat ze door een ongeluk om het leven was gekomen.

Madsen wordt beschuldigd van moord op de 30-jarige Wall en van lijkschennis. Daarvoor kan hij in Denemarken levenslang krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl