Peter Madsen
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe aanklacht tegen uitvinder Madsen na vondst romp journaliste

De Deense politie heeft een nieuwe aanklacht ingediend tegen uitvinder Peter Madsen in de zaak van de dode journalist Kim Wall. Madsen werd al verdacht van dood door schuld. Daar wordt nu de verdenking van lijkschennis aan toegevoegd.

Wall verdween op 11 augustus nadat ze een tocht had gemaakt op de zelfgebouwde duikboot van de 46-jarige Madsen. Deze week werd haar romp teruggevonden in de zee waar ze hadden gevaren.

Het lichaamsdeel was verzwaard met metaal, mogelijk om haar te laten zinken. Haar hoofd, armen en benen zijn afgehakt.

Verdenking

Madsen werd na de tocht met zijn duikboot opgepakt. Na zijn arrestatie legde hij tegenstrijdige verklaringen af. Nu houdt hij vol dat Wall is overleden na een ongeluk aan boord en zegt hij dat hij haar een zeemansgraf heeft gegeven.

De aanklacht van dood door schuld die de Deense politie tegen hem heeft ingediend, wordt toegepast als een slachtoffer per ongeluk is gedood. De aanklager wil dat de aanklacht wordt veranderd in moord. Dat zou kunnen gebeuren op 5 september als Madsen wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De uitvinder zit in ieder geval tot die tijd vast.

De politie probeert nog steeds te achterhalen waaraan Wall is overleden. In de Oostzee wordt nog steeds gezocht naar andere lichaamsdelen en kleren van de journaliste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl