NOS SportAangepast

Nadal pakt unieke elfde titel in Monte Carlo

Elfde titel Nadal in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft voor de elfde keer in zijn tenniscarrière het masterstoernooi van Monte Carlo op zijn naam gebracht. De Spanjaard klopte in de finale Kei Nishikori in twee sets: 6-3, 6-2.

De Japanner, de nummer 36 op de ATP-ranglijst, had van de elf eerdere ontmoetingen met Nadal er twee gewonnen (beide op hardcourt). De drie partijen op gravel gingen echter allemaal verloren.

Bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 kwamen de spelers elkaar voor de laatste keer tegen op de baan. De Japanner zegevierde toen in drie sets en veroverde daarmee olympisch brons.

Rafael Nadal na het winnen van het toernooi in Monte Carlo

Record voor Nadal

Nishikori toonde in Monte Carlo geen ontzag voor de gravelkoning en brak Nadal in de derde game. De mondiale nummer één sloeg vervolgens terug met zijn dwingende topspinslagen vanaf de baseline en Nishikori kwam er in het vervolg totaal niet meer aan te pas.

Het was de 76ste toernooizege voor Nadal en hij greep zijn 31ste masterstitel, een record en één meer dan Novak Djokovic. Nadal won het graveltoernooi in Monaco voor de eerste keer in 2005.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl