NOS SportAangepast

Nadal laat zien nog altijd de onbetwiste gravelkoning te zijn

Nadal laat zien nog altijd de onbetwiste gravelkoning te zijn

Rafael Nadal is op imponerende wijze doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi in Monte Carlo. De tienvoudig toernooiwinnaar gaf Dominic Thiem een ongenadig pak slaag: 6-0, 6-2.

De Oostenrijker was vorig seizoen de enige speler die op gravel van Nadal wist te winnen. Dit keer kwam hij er totaal niet aan te pas. De Spanjaard was superieur in de rally's en dreef Thiem met zijn sterke voetenwerk tot wanhoop en ging waar het kon voor de winner.

Dimitrov volgende tegenstander

Pas na tien games stond Nadal zijn eerste games af. De Spanjaard kan zich nu opmaken voor een duel met Grigor Dimitrov in de halve finales.

Voor Marin Cilic viel net als vorig jaar het doek al in de kwartfinales.De Japanner Kei Nishikori wees de Kroaat (2) met 6-4, 6-7 (1), 6-3 terug.

De stand in onderlinge duels (7-6 voor Nishikori) geeft al aan dat de spelers aan elkaar gewaagd zijn. En dat bleek ook nu het geval. Nishikori, lang uit de roulatie vanwege een polsblessure en nu 37ste van de wereld, had drie uur nodig om Cilic op de knieën te dwingen. In de tweede set miste hij twee machtpoints op 6-5, maar later sloeg hij alsnog toe.

Cilic hielp hem wel een handje: hoewel hij 12 aces sloeg, serveerde hij voor zijn doen ondermaats. En 61 afzwaaiers was een beetje veel van het goede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl