Dick Advocaat, trainer van Sparta
NOS VoetbalAangepast

'Als je ruzie hebt met je vrouw vertel je dat toch ook niet?'

De 2-0 overwinning van FC Twente op PEC Zwolle zal de Rotterdamse wijk Spangen toch enigszins zenuwachtig hebben gemaakt. Want wie nu de cijfers 819 indrukt op Teletekst ziet dat het verschil tussen hekkensluiter Twente en Sparta nog maar één punt is.

En dus wordt de thuiswedstrijd van Sparta (vanavond om 20.45 uur) tegen concurrent NAC Breda nog belangrijker. En na de 7-0 vernedering vorige week bij Vitesse staat de spanning er vol op bij Sparta.

Knorrige Dick

Dat was ook te merken aan trainer Dick Advocaat, toch een man die het nodige heeft meegemaakt in de voetballerij. Hij maakte op een persconferentie een knorrige indruk, zo merkte een verslaggever van RTV Rijnmond.

Advocaat werd gevraagd naar de situatie rondom Michiel Kramer, die voor zeven duels is geschorst na zijn rode kaart voor een trap in het gezicht van Vitesse-speler Alexander Büttner.

Scheidsrechter Kevin Blom presenteert Michiel Kramer een terechte rode kaart

"Ik heb geen zin om daarover te praten. Waarvoor is dat nodig?", vroeg Advocaat zich af. "Als jij ruzie hebt met je vrouw vertel je dat en de consequenties toch ook niet tegen iedereen? Dit is precies hetzelfde..." Fred Friday zal de afwezige Kramer vervangen.

Over het duel met NAC wilde Advocaat het volgende kwijt: "We weten waarom het gaat. De druk staat erop, voor beide partijen. We zullen zien wie er het beste mee om kan gaan."

Tussen Sparta en NAC staat Roda JC op de zestiende plaats. De Limburgers hebben twee punten meer dan de Rotterdammers en spelen om 18.30 uur tegen PSV, dat nog aan het nagenieten is van de feestelijkheden zondag en maandag vanwege het behalen van de landstitel.

Advocaat: "Je hoort de uitslagen en dan pas weet je hoe het ervoor staat. Ik kan er vooraf niks mee. Ik weet dat Roda tegen PSV speelt. Die zullen nog wel dronken zijn van het feest. Voor ons zou het handiger zijn geweest als ze donderdag pas feest hadden gevierd."

Razend spannend

Een ding is zeker: Twente heeft het weer razend spannend gemaakt onderin. De Tukkers gaan nog op bezoek bij Vitesse en sluiten de competitie af in Enschede tegen NAC, terwijl Sparta nog naar Feyenoord moet en op de slotdag op eigen veld Heracles Almelo treft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl