Bryan Linssen en Guram Kashia vieren een van de zeven Vitesse-doelpunten
NOS VoetbalAangepast

Vitesse vernedert Sparta na vertrek Fraser

Vitesse heeft voor het eerst sinds 4 maart weer een zege geboekt. De Arnhemmers wonnen thuis met maar liefst 7-0 van Sparta Rotterdam, dat op de zeventiende plaats blijft staan.

Vitesse ontsloeg deze week trainer Henk Fraser, de coach die volgend seizoen aan de slag gaat bij uitgerekend Sparta. Interim-coach Edward Sturing veranderde niets aan de opstelling en zag zijn ploeg na een half uur al met 3-0 leiden.

Na 306 minuten weer goal Vitesse

De Arnhemmers hadden tot dit duel 305 minuten niet gescoord. Tegen Sparta was het echter na één minuut en negen seconden al raak. Thulani Serero schoot een afvallende bal snoeihard binnen.

Vitesse interim-trainer Edward Sturing langs de lijn

Een kwartier later verdubbelde Roy Beerens met een geplaatst schot de marge en nadat Tim Matavz de bal via Sander Fischer in de Sparta-goal gefrommeld had, was het duel eigenlijk al gespeeld.

Rood Kramer

Sparta kwam voor rust nog goed weg bij een kopkans voor Goeram Kasjia en zag tot overmaat van ramp Michiel Kramer met rood vertrekken. De spits werd in een duel met Alexander Büttner in het gelaat geraakt, kon zich niet beheersen en raakte de Vitesse-verdediger met een trappende beweging in het gezicht.

Scheidsrechter Kevin Blom presenteert Michiel Kramer een terechte rode kaart

De ploeg van coach Dick Advocaat bakte er met elf spelers al weinig van en met tien man kwam de ploeg helemaal niet meer onder de druk uit. Sparta probeerde slechts de schade te beperken. Dat lukte evenmin.

Bryan Linssen krulde na een uur fraai de 4-0 binnen, Matavz zorgde met een intikker voor 5-0, invaller Thomas Bruns liet de 6-0 aantekenen en Linssen zorgde met een prachtig schot voor het slotakkoord.

Goed uitgepakt

De aanvaller, goed voor twee doelpunten dus, keek terug op een bijzondere week. "Er was natuurlijk wat rumoer na het ontslag van de trainer, maar we hebben in alle rust naar deze wedstrijd toegewerkt. Hard getraind, zoals altijd. En vandaag kwam het eruit gelukkig."

"Edward wilde wat anders spelen", verklapte Linssen. "Anders druk zetten en het in balbezit wat anders doen. Dat heeft goed uitgepakt, Edward had dat goed gezien. Maar dat wil niet zeggen dat dat met Henk niet was gebeurd."

Sparta-onwaardig

Sparta-coach Advocaat was vanzelfsprekend veel minder in zijn nopjes. "We zijn allemaal, van de staf tot de spelersgroep, schuldig als je met 7-0 verliest, en ook nog op deze manier. We kwamen echt bij alles tekort. Het begon al met de goal in de eerste minuut. En dan de rode kaart en met tien man de tweede helft. De eerste helft was Sparta-onwaardig."

Ontevredenheid bij Dick Advocaat op de bank van Sparta

"Dit was de eerste wedstrijd waarbij we de ondergrens bereikt hebben", aldus Advocaat die in de winterstop het stokje overnam van Alex Pastoor. "Maar we moeten verder. En verder is woensdag. Dat is het mooie nu: binnen een paar dagen kunnen we dit weer rechtzetten. Het elftal zal er weer staan. Het zal niet makkelijk worden, maar dat moeten ze wel."

Over de rode kaart van de natrappende Kramer was de trainer kort. "Dat is natuurlijk niet goed te praten. Maar dat is wat eraan voorafgaat, wat Büttner doet, ook niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl