Trap in gezicht kost Kramer zeven wedstrijden

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De grove charge van Michiel Kramer

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Sparta-speler Michiel Kramer naar aanleiding van diens rode kaart in het duel met Vitesse een schikkingsvoorstel gedaan van zeven duels schorsing. Kramer accepteerde de schorsing direct en kan daardoor dit seizoen niet meer in actie komen voor Sparta.

Kramer kreeg zaterdag bij 3-0 achterstand een beuk van Alexander Büttner, waarop hij zijn noppen in het gezicht van de verdediger zette. Scheidsrechter Kevin Blom stuurde hem met rood van het veld.

Excuses

Kramer heeft inmiddels ook zijn excuses aangeboden. "Mijn reactie naar Alexander Büttner was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg, moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan", zegt hij op de website van Sparta.

Directeur Manfred Laros wil zich nu weer richten op de competitie aangezien Sparta nog verwikkeld is in de strijd tegen degradatie. "Deze straf is fors. Wij accepteren een dergelijke reactie echter niet en gaan daarom mee in het voorstel van de tuchtcommissie. We hebben met Michiel gesproken en hij heeft spijt van zijn reactie", aldus Laros.

"Hij heeft hier de club en het team mee benadeeld. Voor de club is deze zaak nu afgedaan en gaat de focus volledig op de laatste drie competitiewedstrijden, te beginnen met de belangrijke thuiswedstrijd tegen NAC aanstaande woensdag."

STER Reclame