Het peloton in de Scheldeprijs 2018
NOS SportAangepast

De sport van woensdag bij de NOS

Drie dagen na het overlijden van Michael Goolaerts stapt zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan woensdag 'gewoon' weer op de fiets voor de Belgische semiklassieker Brabantse Pijl. "We zullen de koers rijden met Michael in ons hart", liet de ploeg weten. Voor de start in Leuven wordt een minuut stilte in acht genomen.

Een samenvatting van de Brabantse Pijl is te zien in het Sportjournaal, om 18.45 uur op NPO 1. NOS-verslaggever Matthijs Weststrate is ter plekke voor een reportage in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 (vanaf 20.30 uur).

Cristiano Ronaldo met zijn omhaal tegen Juventus

In de kwartfinales van de Champions League hebben beide thuisteams al een uitzege op zak. Bayern München won vorige week bij Sevilla (2-1) en Real Madrid liet Juventus (3-0) kansloos, dankzij onder meer de magistrale omhaal van Cristiano Ronaldo.

Beide duels zijn vanaf 20.45 uur te volgen in een liveblog op NOS.nl, de NOS-app en via flitsen op NPO Radio 1. In het sportgedeelte van Nieuwsuur (vanaf 22.40 uur op NPO 2) is een samenvatting van de wedstrijd tussen Real Madrid en Juventus te zien.

Donar in Venetië

De basketballers van Donar vervolgen hun Europese sprookje woensdagavond met de eerste wedstrijd tegen Reyer Venezia in de halve finales van de Europe Cup, het vierde Europese niveau.

Het is voor het eerst sinds 2001 dat er weer een Nederlandse club bij de laatste vier in een Europees toernooi zit. In Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 volgen we de wedstrijd op de voet.

De uitzendingen van woensdag 11 april

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
20.45 uur Liveblog Champions League NOS.nl
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl