De grote man in Turijn: Cristiano Ronaldo
NOS VoetbalAangepast

Ronaldo kleineert Juventus en oogst applaus met omhaal in Turijn

Real Madrid heeft in een reprise van de finale van vorig seizoen (4-1 winst voor Real) Juventus in de kwartfinales van de Champions League met 3-0 hard opzij gezet.

Cristiano Ronaldo was in Turijn met twee treffers (onder meer een schitterende omhaal) en een assist de gevierde man. Over een week is in Madrid de return.

Juventus wordt geregeld geroemd om zijn sterke defensie, maar ditmaal liet de verdediging zich in de openingsfase pijnlijk te kijk zetten. Isco kon ongehinderd voorgeven en de eenvoudig vrij gelopen Cristiano Ronaldo schoot fraai raak.

Record Ronaldo

Het was voor de Portugees het tiende Champions League-duel op rij waarin hij scoorde. Daarmee ging hij Ruud van Nistelrooij, die in het seizoen 2002/2003 negen wedstrijden op rij scoorde voor Manchester United, voorbij in de recordboeken.

Cristiano Ronaldo is Ruud van Nistelrooij voorbij

De vroege treffer kwam het spel ten goede. Juventus moest de verdedigende stellingen verlaten en het spel golfde op en neer in de stromende regen.

Dat leverde voor rust ook enkele grote kansen op. Raphaël Varane kopte over, Toni Kroos raakte met een prachtige knal de lat en aan de andere kant voorkwam Keylor Navas met een schitterende redding de 1-1 van Gonzalo Higuaín.

Fabuleuze omhaal

In de tweede helft had Juventus aanvankelijk meer het initiatief. De bezoekers bleven via de counter echter levensgevaarlijk en Ronaldo schoot na een knappe actie van Karim Benzema net voorlangs.

Na een uur was het wel opnieuw raak voor de Portugese superster. Gianluigi Buffon stond een treffer van Lucas Vázquez nog in de weg, maar was kort daarna kansloos bij een fabuleuze omhaal van Ronaldo, die op grote hoogte de bal prachtig op zijn slof nam.

Het publiek in Turijn toonde zich een groot verliezer door massaal te klappen voor de actie van Ronaldo.

Kort daarna was het helemaal gedaan met Juventus. Paulo Dybala, die met een van richting veranderde vrije trap nog dicht bij de 1-1 was geweest, kreeg na een wilde actie zijn tweede gele kaart en zes minuten later maakte Marcelo na een één-tweetje met Ronaldo de 0-3.

Real kreeg nog kansen op meer, maar Ronaldo (driemaal) en invaller Mateo Kovacic (lat) kwamen niet meer tot scoren. Volgende week woensdag is de return in Madrid. Real kan dan voor de achtste keer op rij de halve finales bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl