Bayern viert de gelijkmaker van Ribéry
NOS VoetbalAangepast

Halve finales in zicht voor Bayern München na zege bij Sevilla

Bayern München ligt op koers om voor de zesde keer in zeven jaar tijd de halve finales van de Champions League te bereiken. In en tegen Sevilla werd het 1-2.

Met Arjen Robben op de bank begonnen de Duitsers iets beter aan de wedstrijd, overigens zonder echt gevaarlijk te worden.

Sevilla, in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Manchester United, rechtte de rug en kreeg na twintig minuten een enorme mogelijkheid. Een voorzet vanaf links viel via Mats Hummels voor de voeten van Pablo Sarabia. De aanvaller hielp de kans om zeep door naast te schieten.

Openingstreffer

Toch kreeg Sevilla waar het in die fase recht op had. Linksback Juan Bernat stond te slapen bij een voorzet van Sergio Escudero, waardoor Sarabia kon profiteren: 1-0.

Bernat, vervanger van de met rugklachten kampende David Alaba, claimde hands van Sarabia, maar scheidsrechter Daniele Orsato wuifde het protest weg.

  • ANP
    De fans van Sevilla met een sfeeractie
  • ANP
    Arjen Robben dolt voor de wedstrijd met Rafinha
  • ANP
    Sevilla-aanvaller Pablo Sarabia juicht na de 1-0
  • ANP
    Thiago zorgt voor een uitstekende uitgangspositie voor Bayern

Amper een minuut nadat James Rodríguez de geblesseerde Arturo Vidal had vervangen, bezorgde de Colombiaan de bal bij Franck Ribéry. De bijna 35-jarige Fransman, die in de openingsfase geel kreeg na een opstootje, zag zijn voorzet via Jesús Navas, doelman David Soria en de binnenkant van de paal de lijn passeren.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. Totdat Soria redding moest brengen op een inzet van Javi Martinez. De sluitpost, die verrassend de voorkeur kreeg boven Sergio Rico, had enkele minuten later geen antwoord op een kopbal van Thiago, die van richting werd veranderd door Escudero.

Robben

Bayern München zat op rozen en Robben mocht in de slotfase nog invallen. Behoudens schoten van Steven Nzonzi (naast) en Sandro (redding Sven Ulreich) kwam Der Rekordmeister niet meer in de problemen.

De ploeg van trainer Jupp Heynckes verschafte zichzelf zo een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week woensdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl