Eerste officiële warme dag van het jaar: 20 graden is aangetikt

time icon Aangepast
ANP

Zijn we weer: een bericht over het weer. Nu eentje waar zonaanbidders blij mee zullen zijn: het is vandaag namelijk de eerste officiële warme dag van het jaar.

Meteorologen spreken van een warme dag als de maximumtemperatuur 20 graden of hoger is. Vanmiddag rond 13.00 uur stegen de thermometers in Eindhoven als Maastricht al boven de 20 graden. En rond 15.00 uur bereikte ook De Bilt de magische grens van 20 graden.

Marco Verhoef
@marcopverhoef
LENTE!! De eerste warme dag van 2018 is een feit. Zojuist 20,1 graad in De Bilt. Er mag gedanst worden ;-) https://t.co/WvHIdnQsi4
1 jaar geleden

Dat het eerder vandaag al op een aantal plekken warmer was dan 20 graden, was nog niet genoeg voor een landelijke warme dag. Het wordt dan een regionale warme dag genoemd, tot de temperatuur in De Bilt ook boven de 20 graden komt. Eerder vandaag zei weerman Marco Verhoef nog dat het niet is uitgesloten. Rond 15.00 uur vanmiddag was het zo ver.

En met mooi weer gaan Nederlanders er natuurlijk op uit. Zo staan op de wegen rond Lisse files richting de Keukenhof:

ANWBverkeer
@ANWBverkeer
Bezoekers aan de #Keukenhof staan in de file op de wegen rond Lisse:
1 jaar geleden

Niet alleen op de wegen rond Lisse is het druk, ook in de rest van het land gaan mensen de hort op. Dat levert mooie (lente)plaatjes op:

Naast files naar de Keukenhof, volle terrassen en gezellige drukte in Scheveningen is zo'n eerste warme dag voor Nederlanders natuurlijk ook de uitgelezen kans om even te klagen:

Quincy
@QuincyLiekens
1 uur onder de zon en k moet al after-sun smeren 😒
1 jaar geleden
marin
@marinteressant
voetballen met 22 graden in de volle zon is echt niet te doen kan ik je vertellen
1 jaar geleden
Sandy☔🍃☔🍃
@tersteegie
@BuienRadarNL Veels te warm alweer bah
1 jaar geleden

Niet overal is het zonnig: er trekken veel sluierwolken over het land. Morgen wordt het 18 tot 22 graden en is het ook vrij zonnig. Marathon-lopers kunnen hier terecht voor tips over lopen in warm weer.

En fijn voor hen die vandaag niet genieten: morgen is er later op de dag kans op wind van zee en wordt het frisser.

STER Reclame