Avondsessie Bahrein verloopt wel goed voor Verstappen, Ferrari snel

time icon Aangepast
Getty Images

Na een volledig mislukte eerste vrije training in Bahrein heeft Max Verstappen vrijdagavond wel zijn trainingsrondjes in Bahrein kunnen rijden. Onder het kunstlicht op circuit Sakhir belandde de Nederlandse Formule 1-coureur met zijn snelste rondje in de Red Bull op de vijfde plaats, bijna een seconde langzamer dan Ferrari-rijder Kimi Räikkönen.

De Fin domineerde met teamgenoot Sebastian Vettel, winnaar van de eerste grand prix van het seizoen in Australië, de tweede training. Räikkönen tekende voor 1.29,817. Vettel volgde met 1.29,828, een verschil van 0,011 seconde. Räikkönen viel in de slotfase nog wel uit na een bandenwissel. Vermoedelijk reed hij weg met een los wiel.

Mercedes op achterstand

Achter de Ferrari's volgde het Mercedes-duo Valtteri Bottas (1.30,380) en wereldkampioen Lewis Hamilton (1.30,472). Het gat van een halve seconde met de Ferrari's leidde niet tot vrolijke gezichten bij Mercedes.

Verstappen was de beste van de rest, na een dramatische middagsessie. De Nederlander was Sakhir nog wel als eerste opgereden, maar al snel kon hij zijn eigen bolide met de marshalls terug duwen naar de pitstraat.

"De auto voelt prima", zei Max Verstappen na afloop. "Ik denk dat we dichter op Mercedes en Ferrari zitten dan in Melbourne."

"In de tweede training ben ik vooral bezig geweest met het afstellen van de auto. Vanwege technische problemen hebben we in de eerste training veel tijd verloren waardoor ik minder rondjes kon rijden dan gepland. Er is nog veel werk te doen."

Verstappen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo maakte wel duidelijk dat ook de Red Bull snel is. Hij zette de beste rondetijd neer.

Aston Martin Red Bull Racing
@redbullracing
Max back in the garage during FP1 as the Team investigate an electrical issue with his #RB14. Team hard at work in the hope he'll be back out for the session 👊 #BahrainGP
1 jaar geleden

De avondsessie is in Bahrein echter een stuk belangrijker. Met het kunstlicht en een afgenomen temperatuur zijn de omstandigheden hetzelfde als tijdens de race op zondag, die lokale tijd om 18.10 uur begint. Uiterst waardevol voor de coureurs dus.

Snelheid rechte stukken

Verstappen was vrijdagavond niet echt bezig met een snelle ronde. De Nederlander concentreerde zich op de afstelling, vooral omdat hij in middagsessie niets had kunnen doen. Hij was iets sneller dan Ricciardo, maar klaagde wel over zijn snelheid op de rechte stukken. Volgens het team was dat niet iets om je zorgen over te maken.

Verstappen is blijft optimistisch om een goed resultaat te halen. "We zullen een beetje geluk moeten hebben in de race. Ik verwacht dat Ferrari sterk zal zijn, maar Mercedes zal in de kwalificatie niet te pakken zijn. Die zullen het vermogen weer gaan opschroeven en pole position pakken."

Uitslag tweede training Bahrein

STER Reclame