Jaap Stockmann
NOS SportAangepast

Hockey verliest een topkeeper: Stockmann stopt ermee

Jaap Stockmann stopt na dit seizoen met hockeyen. De 33-jarige voormalig keeper van Oranje - in 2014 uitgeroepen tot beste doelman van de wereld - heeft dat bekendgemaakt op de website van zijn club HC Bloemendaal. De club heeft Maurits Visser van Den Bosch aangetrokken als vervanger.

Stockmann vindt het na veertien jaar welletjes. "Ik heb mijn hart verloren aan Bloemendaal en dat zal altijd zo blijven. We verwachten eind juli ons eerste kind en natuurlijk hopen we die over een aantal jaren als 'Musje' op het veld te zien."

Meningsverschil met Caldas

Twee jaar geleden zette Stockmann al een punt achter zijn interlandcarrière vanwege een meningsverschil met Max Caldas. De bondscoach voerde een roulatiesysteem in bij Oranje. Tot onvrede van Stockmann, die vindt dat de beste altijd moet spelen.

De doelman kwam zijn hele loopbaan uit voor Bloemendaal (vanaf 2004) en was sinds 2010 eerste keus in Oranje. Hij werd in 2015 Europees kampioen met Nederland en pakte zilver bij de Spelen van 2012 en het WK van 2014.

Met Bloemendaal werd Stockmann vijf keer landskampioen. Floris-Jan Bovelander, commissaris tophockey van de club, gaat hem missen. "We zijn ongelooflijk trots op wat Jaap voor Bloemendaal heeft gedaan en nog steeds doet. Met slechts zestien tegentreffers is het ook dit seizoen weer indrukwekkend."

Afscheid bij Final Four

Bloemendaal plaatste zich deze week voor de laatste vier van de Euro Hockey League. Dat betekent dat Stockmann na de ontknoping in de Nederlandse competitie afscheid zal nemen op 26 en 27 mei bij de Final Four van de EHL in Bloemendaal.

Bloemendaal moeiteloos naar laatste vier in Euro Hockey League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl