NOS VoetbalAangepast

Het is officieel: Arena heet vanaf volgend seizoen Johan Cruijff Arena

 • ANP Pro Shots
  Vanaf augustus 2018: De Johan Cruijff Arena
 • ANP
  De shirts van Johan Cruijff op het gras van de Arena
 • ANP Pro Shots
  De supporters waren er al uit
 • ANP Pro Shots
  Johan Cruijff op de muur in het stadion

De Amsterdam Arena gaat vanaf het begin van het voetbalseizoen 2018/2019 officieel de naam van Johan Cruijff dragen. Ruim twee jaar na het overlijden van de iconische voetballer zal Ajax de thuiswedstrijden spelen in de Johan Cruijff Arena.

Henk Markerink, directeur van de Amsterdam Arena, is blij dat de kogel eindelijk door de kerk is. "Want het werd een beetje gênant. Er zijn bepaalde dingen die je niet te lang kan uitstellen."

Waarom heeft het dan toch zo lang geduurd alvorens de naamswijziging definitief door te voeren? Markerink: "Niet vanwege de naam op zich, maar omdat andere elementen tijd vergden. Zaken die meer op bestuurlijk niveau liggen. Daar gaan we nu in alle rust verder over praten."

Arena-directeur Markerink: het werd een beetje gênant

Het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan vertraagde bovendien het proces. "Hij was een groot fan van Ajax en Cruijff en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de naamswijziging", aldus Markerink.

De familie Cruijff reageert bij monde van zoon Jordi verheugd op de langverwachte naamswijziging. "We zijn blij dat het nu eindelijk zover is dat het stadion officieel de Johan Cruijff Arena mag heten. Amsterdam, Ajax en Johan aan elkaar verbonden. We zijn heel trots op dit speciale moment", zegt hij tegen de NOS.

Jordi Cruijff blij met Cruijff Arena

Ook Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, is blij met de langverwachte duidelijkheid. "Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem vernoemd wordt."

Het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena wordt onthuld rond 25 april, de geboortedag van de legendarische voetballer.

Het is niet alleen de naam op de gevel die gewijzigd zal worden. "We moeten nu heel erg veel gaan wijzigen. Naambordjes, bewegwijzering en kleding van de stewards. Daar hebben we een aantal maanden voor nodig. Bij de eerste thuiswedstrijd van Ajax in het nieuwe seizoen moet alles zichtbaar zijn", besluit Markerink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl