NOS
NOS NieuwsAangepast

Naamgeving Johan Cruijff Arena paar maanden vertraagd

De naamsverandering van de Amsterdam Arena loopt vertraging op. Het was de bedoeling dat het stadion vanaf 25 oktober de Johan Cruijff Arena zou heten, maar dat wordt nu eind dit jaar, denken de gemeente, Ajax en de Arena.

"Er is de laatste maanden intensief gewerkt aan de uitwerking en momenteel wordt er de laatste hand aan gelegd", schrijft locoburgemeester Kajsa Ollongren in een brief aan de gemeenteraad.

De drie partijen tekenden in april na overleg met de familie Cruijff een intentieverklaring over de naamgeving van het Ajax-stadion als eerbetoon aan de legendarische nummer 14.

Inkomstenderving

Daarvoor moesten wel veel zaken worden geregeld, zoals de verkoop van een deel van de certificaten van de gemeente aan Ajax. Ook was er onderzoek nodig naar een tegemoetkoming voor mogelijke inkomstenderving van de Arena.

De vertraging kan ook te maken hebben met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan, die persoonlijk sterk betrokken was bij de procedure en veel contact had met de voetbalclub, het stadion en de erven Cruijff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl