ANP

Dj Gerard Ekdom stopt met zijn ochtendshow op NPO Radio 2. Hij krijgt vanaf september een nieuw ochtendprogramma op Radio 10. Na twintig jaar vertrekt Ekdom bij de publieke omroep om een programma te maken bij een van de radiozenders van Talpa, het bedrijf van John de Mol.

Ekdom kijkt op Facebook terug op de afgelopen jaren. "Ik heb enorm genoten van de 20 (!) jaar dat ik nu bij de publieke omroep zit. Het is een warm nest met fijne collega's. Waarom zou je dan weggaan? Vrijheid en toekomst! Ik heb enorm veel ideeën en plannen. Ik ben een creatief mens, een ondernemer en de stap die ik nu ga zetten biedt mij alle mogelijkheden om mij daarin verder te ontwikkelen."

Lang over nagedacht

"Radio 10 heeft een breed kavel waarop heel veel kan en mag en waar ik prima ga passen. En geloof me, dit soort beslissingen liggen me heel zwaar. Dat gaat niet over één nacht ijs, daar denk ik heel lang en heel goed over na."

Gerard zonder Dokter Pop is als Bassie zonder Adriaan

Zendermanager Jan-Willem van Engelen van NPO Radio 2 erkent het talent van Ekdom: "Bevlogen mensen kunnen bij ons tot grote hoogte stijgen. Dat blijft kennelijk niet onopgemerkt. We danken Gerard voor zijn inzet bij de publieke omroep en wensen hem veel succes. We bekijken de komende tijd wie van onze vele talenten de nieuwe ochtendshow op NPO Radio 2 gaat presenteren."

In 1998 begon Gerard Ekdom zijn carrière in de nacht bij 3FM. Drie jaar later werd hij de vaste presentator van Arbeidsvitaminen. In 2010 kreeg hij een programma in de middag bij 3FM. Jarenlang had hij ook een nachtprogramma en presenteerde hij op vrijdagavond Ekstra Weekend samen met Michiel Veenstra.

De dj was in zijn tijd bij 3FM regelmatig te zien in het Glazen Huis voor de Serious Request-actie. Hij werd nog populairder omdat hij voor de webcam vaak nummers mee-playbackte. Living Doll van Cliff Richard & The Young Ones was daar een van. Jarenlang maakten mensen tienduizenden euro's over naar Serious Request om die plaat aan te vragen.

Ekdom stapte in 2015 over naar NPO Radio 2 om een ochtendshow te maken, Ekdom in de Ochtend. In totaal won hij drie keer de Gouden RadioRing voor het beste programma: in 2011 voor Ekstra Weekend, in 2012 voor Effe Ekdom en dit jaar voor Ekdom in de Ochtend. Ook kreeg hij vier keer de Zilveren RadioSter voor beste dj.

STER reclame