De Amsterdamse politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie beelden vrijgegeven van de man die ervan wordt verdacht dat hij Reduan B. heeft doodgeschoten. Hij en twee handlangers zijn dit weekend al aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar de kleding die bij de liquidatie is gedragen.

Reduan B. was de broer van de kroongetuige in de zaak tegen de Mocro-maffia, Nabil B. Hij werd donderdag doodgeschoten in zijn beletteringsbedrijf bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De hoofdverdachte is vrijdagavond aangehouden in Hilversum. Mensen die de kleding op de foto hebben gevonden - een blauwe spijkerbroek, een donker jack met capuchon en blauw met witte sneakers - wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Die wil de kleding graag onderzoeken op bijvoorbeeld kruitsporen.

'We hopen dat mensen die kenmerken herkennen, dan kunnen we ons onderzoek verder doen'

Er wordt ook gezocht naar mensen die de verdachte mogelijk hebben gezien in de omgeving van de Tt. Vasumweg of de Klaprozenweg op de NDSM-werf. De politie zegt dat alle informatie anoniem kan worden doorgegeven via het speciale daarvoor geopende telefoonnummer 06-57435079.

Beelden van dashcams

De recherche zoekt ook naar getuigen die iets kunnen zeggen over een zwarte Seat Leon met het kenteken 45-XK-SX, die werd gebruikt als vluchtauto. Uit onderzoek blijkt dat de wagen op de dag voor de liquidatie rond 07.00 uur vanuit Hilversum naar Amsterdam is vertrokken. Om 08.40 uur en om 18.15 uur is de auto gezien in de buurt van de Tt. Vasumweg. De politie vraagt mensen met een dashcam die in Hilversum of Amsterdam zijn geweest om te kijken of deze auto op de beelden staat.

Bij de arrestatie zijn ook wapens in beslag genomen. De politie onderzoekt of die bij deze of andere liquidaties zijn gebruikt.

STER reclame