NOS NieuwsAangepast

Onrust om bijvoeractie in Oostvaardersplassen, vijf arrestaties

Honderden actievoerders hebben geprobeerd om de grote grazers in de Oostvaardersplassen bij te voeren. Voorzien van balen hooi klommen enkelen van hen over het hek bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de rand van het natuurgebied.

Met veel moeite slaagde de politie erin om alle demonstranten uit het gebied te verwijderen. Daarbij zijn vijf arrestaties verricht. De politie zoekt nog uit waar de vijf precies verdacht van worden.

Arrestaties bij actie Oostvaardersplassen

Volgens verslaggever Joris van de Kerkhof heerste er een opgefokte, agressieve sfeer onder de actievoerders en veroorzaakte dat ook spanning bij de aanwezige politie. De demonstratie is inmiddels voorbij.

Balen hooi

De bijvoeractie begon vanochtend op de snelweg A6. Actievoerders die met balen hooi op weg waren naar de grote grazers veroorzaakten een opstopping op de snelweg bij Muiderberg. Ze reden met opzet langzaam en brachten de verkeersveiligheid in gevaar.

De politie verzocht de actievoerders de snelweg te verlaten en via binnenwegen naar de Oostvaardersplassen te rijden. Daaraan gaven ze gehoor.

Volgens de ANWB ontstond door de actie een file van ongeveer drie kilometer. Na korte tijd was die ook weer opgelost.

Overigens voert Staatsbosbeheer sinds 1 maart bij.

Hooibalen voor de grote grazers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl