De rechtbank in Utrecht tijdens de regiezitting in de zaak Anne Faber
NOS NieuwsAangepast

'Michael P. bracht Anne Faber met mes om het leven'

Michael P., de verdachte in de zaak Anne Faber, heeft de vrouw met een mes bedreigd en haar zo gedwongen bij hem op zijn scooter te stappen. Daarna heeft hij haar verkracht en met het mes om het leven gebracht. Dat bleek vanochtend tijdens een regiezitting in de rechtbank in Utrecht, waar meer duidelijk is geworden over hoe de vrouw om het leven is gekomen.

Op de zitting bleek verder dat Michael P. de afgelopen maanden betrokken is geweest bij een geweldsincident in het Pieter Baan Centrum. Het centrum heeft aangifte gedaan. Details over het incident zijn niet bekendgemaakt.

Verdwenen na fietstocht

Anne Faber verdween eind september na een fietstocht in de omgeving van Baarn. Haar lichaam werd bijna twee weken later op aanwijzing van P. in Zeewolde gevonden. Hij zat op dat moment in een kliniek in Den Dolder in verband met eerdere verkrachtingen.

P. kwam in beeld toen zijn dna op de jas van Faber werd gevonden. Ook zijn er bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. heeft gebruikt om haar lichaam naar Zeewolde te brengen en daar te begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl