In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Michael P. moet restant straf voor eerdere verkrachting uitzitten

Michael P., de verdachte in de zaak Anne Faber, moet het restant van een oude straf voor verkrachting uitzitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vandaag bepaald. Het gaat om vier jaar celstraf.

P. kreeg in 2012 in hoger beroep twaalf jaar cel opgelegd, onder meer wegens de zeer brute verkrachting van twee minderjarige meisjes in Nijkerk in 2010. Dit jaar zou hij twee derde van die straf hebben uitgezeten en in aanmerking komen voor voorwaardelijke invrijheidstelling.

Anne Faber

De rechtbank heeft daar nu, op aangeven van het Openbaar Ministerie, een streep door gezet. Door de ernstige verdenking in de zaak Anne Faber heeft P. de mogelijkheid verspeeld onder voorwaarden eerder vrij te komen in de oude zaak, schrijft RTV Utrecht.

P. verbleef vorig jaar in een kliniek in Den Dolder, ter voorbereiding op zijn terugkeer in de samenleving na de eerste celstraf. Hij kon zich ook buiten het terrein van de kliniek begeven.

Anne Faber (25) verdween op 29 september vorig jaar. Twee weken later werd haar lichaam in Zeewolde gevonden, op aanwijzing van P. Hij was als verdachte in beeld gekomen door een dna-spoor. P. heeft bekend dat hij de vrouw heeft ontvoerd, verkracht en vermoord. Hij moet hiervoor in juni terechtstaan.

Advertentie via Ster.nl