Bloemen bij het Hosterwold bos waar Anne Faber werd gevonden
NOS NieuwsAangepast

Michael P. verdacht van moord of doodslag plus verkrachting Anne Faber

De man die vastzit voor de dood van Anne Faber wordt onder meer verdacht van moord of doodslag en verkrachting. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Het OM doet verder geen mededelingen, omdat de exacte toedracht nog wordt onderzocht.

Michael P. zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De officieren van justitie hebben dat gevorderd, omdat ze meer inzicht willen krijgen in de persoon van de 27-jarige verdachte. Dit onderzoek gaat zeker maanden duren, zegt het Openbaar Ministerie. Daardoor komt de zaak pas in januari pro forma voor de rechter. Op dat moment wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Voorarrest

Vorige week bepaalde de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland dat het voorarrest van P. met negentig dagen wordt verlengd.

De verdachte werd op 9 oktober aangehouden, nadat zijn dna op de jas van de 25-jarige Anne Faber was gevonden. De man was in een psychiatrische kliniek in Den Dolder bezig met zijn terugkeer in de maatschappij, nadat hij een straf had uitgezeten voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes.

Het lichaam van Faber werd bijna twee weken geleden op aanwijzing van Michael P. gevonden in een natuurgebied in Zeewolde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl