NOS VoetbalAangepast

Sneijder op z'n plek in Qatar: zolang ik kan blijven, blijf ik

Sneijder beter op zijn plek in Qatar dan in Nederland

Met enige regelmaat bereiken tegenwoordig berichten vanuit het Qatarese voetbal Nederland. Als Wesley Sneijder bijvoorbeeld in een leeg stadion weer een aantal goals heeft meegepikt. Ondanks de vaak troosteloze ambiance voelt de 33-jarige Sneijder, die onlangs zijn interlandloopbaan beëindigde, zich op zijn plek in Doha.

Na een mislukt en kortstondig avontuur aan de Franse Rivièra, waar hij speelde bij OGC Nice, lag een terugkeer bij FC Utrecht of Ajax voor de hand. Ook een vervolg in de Verenigde Staten leek aannemelijk. Maar het werd dus Qatar, waar Sneijder uitkomt in de Qatari League, voor Al Gharafa.

Hier ben ik op de achtergrond en zo nu en dan lezen jullie nog berichten over mij: als ik er twee inschiet of drie assists lever.

Wesley Sneijder

Liever de anonimiteit in de woestijn dan de schijnwerpers in eigen land dus. "Ik heb altijd gezegd: het (terugkeren bij Utrecht of Ajax, red.) kan altijd gebeuren, maar liever niet. Ik denk dat ik weinig te winnen heb in Nederland", zegt Sneijder in de tuin van het luxueuze Grand Hyatt.

"Ik denk dat het heel weinig spelers goed gelukt is. Hier ben ik op de achtergrond en zo nu en dan lezen jullie nog berichten over mij: als ik er twee in schiet of drie assists lever. Dan krijgen jullie nog iets mee."

  • AFP
    Wesley Sneijder (rechtsvoor) tijdens de training
  • AFP
    Wesley Sneijder
  • NOS
    Wesley Sneijder viert zijn doelpunt
  • KNVB
    Koeman op bezoek bij Sneijder in Qatar

Een brede lach volgt en duidelijk is wel: Sneijder voelt zich na een paar maanden ogenschijnlijk al heel erg thuis in Qatar. "Zo lang ik hier kan blijven, blijf ik. Ik heb een contract voor anderhalf jaar en de kans is groot dat ik hier doorga. Amerika is op het derde plan geraakt."

Over vier jaar is Qatar het epicentrum van het mondiale voetbal. In november en december vindt dan het WK voetbal plaats en als het aan Sneijder ligt, wordt hij zelfs een ambassadeur van het omstreden WK. "Ik vind het leuk iets te kunnen betekenen voor dit land", aldus Sneijder. "Ik sta paraat voor ze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl