Als het aan Wesley Sneijder had gelegen, had hij volgende week in de oefeninterland tegen Engeland afscheid genomen van het Nederlandse publiek. In zijn 134ste interland, in een volle Amsterdam Arena. Maar de KNVB dacht daar anders over. En daar is Sneijder niet heel gelukkig mee.

Sneijder had graag een afscheid zoals Robben gehad

"Het moment was fantastisch geweest, maar ik kan het wel enigszins begrijpen", vertelt Sneijder in zijn woonplaats Doha tegen de NOS. "Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Die wil niet een wedstrijd die in het teken staat van mij."

Sneijder maakte begin deze maand bekend dat hij stopt als international, na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman. Hij had voor zichzelf graag een afscheid gezien zoals bij Arjen Robben, die na het WK-kwalificatieduel met Zweden in oktober op hartstochtelijke wijze werd uitgezwaaid.

"Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen", zegt Sneijder. "Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is."

Reactie KNVB

In een reactie op Twitter laat de KNVB weten te zullen zorgen voor een mooi afscheid voor Sneijder, maar dat nog niet duidelijk is hoe dat eruit gaat komen te zien.

Cirkel rond tegen Portugal

Na het gesprek met bondscoach Koeman heeft Sneijder ook nog gedacht aan het feit dat de cirkel rond zou zijn als hij afscheid zou nemen met de oefeninterland op 26 maart tegen Portugal.

"Maar dat is een uitwedstrijd, dus niet voor eigen publiek. Ik heb wel gedacht: ik heb tegen Portugal gedebuteerd, ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen."

STER reclame