Wesley Sneijder ANP

Wesley Sneijder zet een punt achter zijn interlandcarrière. De Utrechter heeft dat besloten na een uitvoerig gesprek met bondscoach Ronald Koeman, die in Qatar op bezoek was. Dat meldt de KNVB op haar website.

In Qatar spraken de kersverse bondscoach en de 33-jarige recordinternational over de toekomst van Oranje. In het gesprek heeft Koeman laten weten dat hij wil doorselecteren en bouwen aan een nieuw Oranje.

Sneijder respecteert de keuze van de bondscoach. "Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international. Bovendien begrijp ik dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek", laat Sneijder weten via de officiële kanalen van de KNVB.

De komende periode gaat de KNVB nadenken over een passend afscheid voor Sneijder.

Wesley Sneijder viert zijn treffer tegen Hongarije in 2011 ANP

Wesley Sneijder maakte in 2003 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal zijn debuut voor het Nederlands elftal. In de afgelopen vijftien jaar groeide de Utrechter met 133 interlands uit tot recordinternational. Hij wist 33 keer te scoren in het shirt van Oranje.

Afgelopen november speelde hij, als invaller, tegen Roemenië zijn laatste interland.

Grote successen

Sneijder kende grote successen bij Oranje. Tijdens het WK in Zuid-Afrika bereikte hij met Nederland de finale. Hij werd dat toernooi gedeeld topscorer en won de Zilveren Bal voor de op een na beste speler van het toernooi, achter de Uruguayaan Diego Forlán.

Ook vier jaar geleden tijdens het WK in Brazilië was Sneijder succesvol. Onder leiding van bondscoach Louis van Gaal behaalde Oranje de derde plek.

Trainerscursus

Sneijder heeft de ambitie om na zijn actieve carrière de trainerscursus te gaan volgen. De voetbalbond en de speler gaan binnenkort samen de mogelijkheden onderzoeken of speler en bond ook in de toekomst aan elkaar verbonden kunnen blijven.

Ronald Koeman op bezoek bij Wesley Sneijder in Qatar KNVB

STER reclame