Twee valpartijen werpen Kelderman terug, etappezege Yates in Tirreno

Aangepast
Wilco Kelderman in de Vuelta EPA

Adam Yates, wiens tweelingbroer Simon eerder vandaag de eindzege in Parijs-Nice uit handen gaf, heeft de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Brit van Mitchelton-Scott ontsnapte vier kilometer voor de streep in Filottrano uit de groep met favorieten en bereikte solo de finishplaats.

Achter Yates sprintte wereldkampioen Peter Sagan naar de tweede plaats, Michal Kwiatkowski uit Polen werd derde. Laatstgenoemde pakte daarmee nog enkele bonificatieseconden, genoeg om de leiderstrui over te nemen van de Italiaan Damiano Caruso.

Team Sunweb
@TeamSunweb
#TirrenoAdriatico 2 crashes for @W1lcokelderman see him in the last group of riders and out of contention for the GC. He is experiencing some shoulder pain - more info to follow in our race report.
1 jaar geleden

Kelderman valt

Wilco Kelderman speelt geen rol meer in het klassement. De renner van Sunweb kwam in de vijfde etappe tot twee keer toe ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij reed de etappe nog wel uit, maar zal morgen niet meer aan de start verschijnen.

Kelderman stond na de vierde etappe, waarin zijn ploeggenoot Tom Dumoulin na een val moest opgeven, nog derde in het algemeen klassement.

Eerbetoon

De rit was een eerbetoon aan de vorig jaar overleden wielrenner Michele Scarponi, die afkomstig was uit Filottrano. Hij overleed vorig jaar april na een botsing met een bestelbusje in zijn woonplaats.

STER Reclame