Supporters vieren de 4-0 tijdens de wedstrijd tegen PSV Pro Shots
NOS Nieuws Binnenland Voetbal Aangepast

Fans Willem II genieten na van monsterzege: 'Bier in mijn nek, het was bizar'

"Als trouwe Willem II-supporter heb ik hoogte- en dieptepunten meegemaakt, maar de wedstrijd van gisteravond was echt uniek", zegt een fan van de club uit Tilburg die zichzelf 'de Kruikenzeiker' noemt. Hij zag zijn ploeg gisteren met 5-0 winnen van koploper PSV. "Ik ben nog steeds aan het bijkomen van het juichen."

Voor PSV was het de zwaarste nederlaag in de Eredivisie sinds 1964. En dat uitgerekend tegen Willem II, dat vijftiende staat in de competitie en een hectische week achter de rug heeft. Trainer Erwin van de Looi stapte onder druk van de supporters op.

"De supporters vonden dat er wat moest gebeuren", zegt de Kruikenzeiker. Hij zit elke week op de tribune in het Koning Willem II-stadion en vond het voetbal de afgelopen weken "niet om aan te zien". Voor de wedstrijd verwachtte hij er dan ook weinig van.

Toch stonden de fans vanaf de aftrap achter hun elftal, zegt de Kruikenzeiker. En het goede gevoel nam na de 1-0 in de 20ste minuut alleen maar toe.

Al waren de supporters er toen nog niet gerust op. "We hebben al vaak meegemaakt dat we na een voorsprong toch nog verloren. Ik juichte wel, maar geloofde nog niet helemaal in een goede afloop."

Na de tweede goal van Willem II nam het enthousiasme op de tribunes toe. Helemaal toen bleek dat de thuisploeg een goede wedstrijd speelde tegen PSV. De Kruikenzeiker: "Ze zetten door en waren eigenlijk op alle fronten beter."

Bij de 3-0 was de ontlading compleet. "Toen ging het helemaal los. Alle supporters vielen over elkaar heen en ik kreeg twee halve liters bier in mijn nek. Ik heb al zoveel van Willem II gezien, maar dit had ik nog nooit meegemaakt."

De vierde en vijfde goal maakten de avond af. "De meeste supporters dachten alleen maar: wat gebeurt hier allemaal." Na de wedstrijd werd de overwinning uitgebreid gevierd in het supportershome bij het stadion.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen FC Twente, dat ook tegen degradatie vecht. "Ik had tot gisteravond weinig vertrouwen in drie punten, maar nu weer wel", zegt de Kruikenzeiker. "Wat ik gisteravond heb gezien was bizar."

STER reclame