Erwin van de Looi Pro Shots

Van de Looi geeft supporters hun zin en vertrekt per direct bij Willem II

time icon Aangepast

Erwin van de Looi is per direct opgestapt als trainer van Willem II. Twee dagen geleden riepen de fans in een manifest massaal om zijn vertrek, maar daar wilde de club niets van weten.

Nu heeft de trainer, die al aan zijn laatste seizoen in Tilburg bezig was, zelf besloten de handdoek in de ring te werpen.

"Hoewel de club duidelijk heeft aangegeven met mij door te willen, heb ik na indringende gesprekken met mijn omgeving toch besloten om per direct te stoppen", laat Van de Looi vandaag weten in een verklaring op de website van Willem II.

Willem II staat vijftiende in de eredivisie, maar dat was niet de enige bron van onvrede bij de supporters. Ook het matige spel en het al aangekondigde vertrek van Van de Looi zaten de supporters dwars. Maar het was niet alleen kommer en kwel dit seizoen: de club haalde de halve finales van de beker, waarin het door Feyenoord werd uitgeschakeld.

"Helaas moet ik constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek volledig is omgekeerd", zegt Van de Looi. "De supporters steken te veel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van de Looi geeft fans hun zin en vertrekt bij Willem II

De 46-jarige trainer gaat verder: "Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt."

Robbemond op de bank tegen PSV

Reinier Robbemond zit dit weekend als interim-trainer op de bank bij Willem II in het thuisduel met PSV. Technisch directeur Joris Mathijsen: "Wij betreuren de situatie die de afgelopen dagen is ontstaan, maar respecteren uiteraard de keuze van Erwin om nu te stoppen.

STER Reclame