Erwin van de Looi
NOS VoetbalAangepast

Supporters Willem II eisen direct vertrek Van de Looi

Alle supportersgroepen van Willem II eisen gezamenlijk en per direct het vertrek van hoofdtrainer Erwin van de Looi en zijn technische staf.

De fans herkennen zich naar eigen zeggen niet meer in de club en het getoonde spel. Daarnaast haken supporters en sponsoren af in de huidige situatie.

"Onze club, onze trots dreigt door passanten ter ziele te gaan. Dit laten we niet gebeuren", valt in het opgestelde manifest te lezen. De Willem II-supporters willen door het spel en de tegenvallende resultaten meteen actie zien van het clubbestuur.

Van de Looi en zijn assistenten moeten per direct opstappen en worden vervangen door een leider die "de spelers met passie en durf laat voetballen."

Met de week slechter

Van de Looi maakte eerder zelf bekend aan het eind van dit seizoen te vertrekken. De supportersverenigingen vinden dit echter niet genoeg.

In de huidige situatie vrezen supporters voor nacompetitie of zelfs directe degradatie. Een vroegtijdig vertrek is derhalve gewenst. "Het spel van Willem II wordt met de week slechter", luidt de stelling.

Erwin van de Looi heeft het zwaar in Tilburg

Naast het spel zijn de supporters evenmin te spreken over Van de Looi's houding. Volgens de auteurs van het manifest heeft hij geen binding met de Tilburgse club.

De achterban voelt zich daarbij niet gehoord. "Erwin staat teleurgestelde supporters niet te woord en laat dit opknappen door een van de jongste spelers."

Kingside tegen PSV vijf minuten leeg

Vandaag stond er een bijeenkomst gepland tussen vertegenwoordigers van het bestuur en de supportersgroepen. De supporters laten dit overleg echter aan zich voorbij gaan.

In plaats van de dialoog vinden ze het tijd voor actie: zo zal het vak van de harde kern komend weekend tegen PSV de eerste vijf minuten leeg blijven. Supporters van andere vakken worden opgeroepen om ook niet de tribune op te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl