De Chinese president Xi Jinping AFP/NOS

Goedemorgen! Het Chinese Volkscongres stemt vandaag over een grondwetswijziging, waarmee president Xi Jinping voor onbepaalde tijd kan aanblijven. En het is de laatste dag van het WK allround schaatsen in Amsterdam.

Vandaag blijft het vooral bewolkt en in de ochtend is er plaatselijk kans op regen. Vanmiddag is het vaker droog en het is met 11 tot 15 graden zacht voor de tijd van het jaar.

NOS

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Chinese volkscongres stemt over een grondwetswijziging, waardoor Xi Jinping voor onbepaalde tijd president kan blijven. In de grondwet staat nu nog dat iemand maximaal twee termijnen van vijf jaar president mag zijn.
  • De Franse partij Front National maakt waarschijnlijk een nieuwe partijnaam bekend. Partijleider Marine Le Pen wil van de huidige naam af, omdat deze te veel herinnert aan haar vader. Jean-Marie Le Pen is de oprichter van de partij en staat bekend om zijn extreme en antisemitische uitspraken.
  • Rond 10.00 uur wordt bekendgemaakt wie de Groenste Politicus van 2017 is. De winnaar wordt live bekendgemaakt in het programma Vroege Vogels op NPO Radio 1. Vorige keer ging Rik Grashoff van GroenLinks met de prijs naar huis.
  • In de eredivisie zijn er vier duels: om 12.30 uur Groningen-PEC Zwolle, om 14.30 uur Ajax-Heerenveen en Utrecht-Vitesse en om 16.45 uur Feyenoord-AZ.
  • En het is de laatste dag van het WK allround schaatsen in Amsterdam. Om 13.30 uur schaatsen de heren de 1500 meter, om 15.00 uur de 10 kilometer.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Trump zegt dat hij de EU wil vrijstellen van hogere importtarieven op staal en aluminium, als de EU "afgrijselijke belemmeringen en tarieven" op Amerikaanse producten afschaft. Doet de EU dat niet, dan krijgen ook auto's en andere producten te maken met hogere belastingen, zo dreigt de Amerikaanse president op Twitter.

Eurocommissaris Malmström had gisteren een gesprek met een Amerikaanse handelsvertegenwoordiger. Zij concludeerde dat het nog onduidelijk is wat er moet gebeuren om de EU uit te zonderen van de Amerikaanse importheffing op staal en aluminium.

Ander nieuws uit de nacht

De Belgische rapper Damso EPA

En dan nog dit

PSV leed gisteren in de eredivisie een historische nederlaag tegen Willem II. De ploeg uit Eindhoven ging in Tilburg kansloos ten onder: het werd 5-0. De grootste nederlaag van PSV in de competitie sinds 1964.

Ook opmerkelijk: het was de eerste wedstrijd van interim-trainer Reinier Robbemond, die de afgelopen week de opgestapte Erwin van de Looi opvolgde. En van wie kreeg Robbemond als eerste een felicitatie? Juist: Erwin van de Looi.

Fijne dag!

STER reclame