NOS SportAangepast

Bertens laat weer kansen liggen tegen Serena Williams

Kiki Bertens heeft in Indian Wells niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Serena Williams. De Zuid-Hollandse was in de tweede ronde niet kansloos tegen de Amerikaanse, maar nervositeit op de belangrijke momenten kostte haar de partij: 6-7 (5), 5-7.

Bertens weet niet te stunten tegen Serena Williams

Bertens verloor eerdere duels met Williams op Roland Garros (2016) en op de US Open (2015) en deed dat door in beide partijen een voorsprong te verspelen. In Indian Wells was het scenario identiek.

Dubbele fouten

Bertens kwam met goed spel 5-3 voor, maar leverde op eigen service mede door een dubbele fout de voorsprong in. In de tiebreak kostte opnieuw een dubbele fout en een wilde afzwaaier op 6-5 haar de set.

In de tweede set herpakte Bertens zich toen Williams, die zelf ook wisselvallig voor de dag kwam, op 5-4 voor de partij serveerde.

Ze brak de Amerikaanse, maar leverde vervolgens op 5-5 een belabberde servicegame af (onder meer twee dubbele fouten). Williams maakte het daarna alsnog af.

"Kiki begon goed, dus ik probeerde bij te blijven. Ik ben blij dat ik de winst heb kunnen binnenhalen", zei Williams, die in de derde ronde haar zus Venus treft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl