EPA

Het team dat de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in Engeland onderzoekt, heeft meer dan 240 getuigen geïdentificeerd. Ruim 200 bewijsstukken worden onderzocht, zoals beelden van bewakingscamera's.

De twee slachtoffers liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hun situatie is stabiel, zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd na een bijeenkomst van bij de nationale veiligheid betrokken ministers en diensten. Volgens Rudd zijn meer dan 250 politiemensen met de zaak bezig. Acht van de elf anti-terreureenheden in het Verenigd Koninkrijk zijn bij het onderzoek betrokken.

Skripal (66) en zijn dochter (33) werden zondag het slachtoffer van een aanslag met een zenuwgas. Ze werden bewusteloos gevonden voor een winkelcentrum in Salisbury. De beschuldigende vinger ging direct richting Rusland, dat elke betrokkenheid ontkent. Rudd zei vandaag dat het onderzoek loopt en dat het nog te vroeg is om met zekerheid te kunnen zeggen wie erachter zit. Ook over het gebruikte zenuwgas zei ze verder niets.

Op verschillende plekken in Salisbury, normaal gesproken een rustig stadje, zijn nog steeds militaire voertuigen en mannen in beschermende pakken bezig met onderzoek. Het leger helpt onder meer met het afvoeren van mogelijk besmette voertuigen, zoals ambulances die zondag werden gebruikt, en andere objecten.

STER reclame