Ouders zwaaien kinderen uit die op schoolreis gaan
NOS NieuwsAangepast

'Leerlingen nog te vaak dupe niet betaalde ouderbijdrage'

Minister Slob vindt het onacceptabel dat er nog altijd kinderen zijn die worden uitgesloten van kerstdiner, schoolreisje of sportdag omdat de vrijwillige ouderbijdrage niet is betaald.

Volgens hem komt het soms voor dat "kinderen als enige in een andere klas worden gezet of huiswerk moeten maken, terwijl de rest van de leerlingen in een pretpark is".

'Te vaak incidenten'

De minister wil dat de organisaties voor basis- en voortgezet onderwijs, de PO-Raad en de VO-Raad, voor het komende schooljaar afspraken maken om te voorkomen "dat er in de toekomst nog kinderen buiten de boot vallen". Lukt dat niet, dan wil hij de wet aanscherpen.

Volgens Slob zijn scholen, leraren en de sectororganisaties het erover eens dat het buitensluiten van leerlingen niet goed is. "Tegelijkertijd zijn er nog te vaak inicidenten."

De PO-Raad zegt dat scholen die leerlingen buitensluiten wettelijk gezien in hun recht staan, maar vindt dat kinderen nooit de dupe mogen zijn van een niet betaalde ouderbijdrage. Net als Slob vindt de organisatie dit onacceptabel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl