Voor Van Vleuten rest zilver na tweede wereldrecord Dygert

time icon Aangepast
ANP

Annemiek van Vleuten heeft niet kunnen verrassen in de finale van de achtervolging. De Amerikaanse topfavoriete Chloe Dygert toonde haar spierballen door voor de tweede keer deze dag het wereldrecord te verbeteren.

De finale werd nooit spannend. Vanaf de start pakte Dygert een flinke voorsprong en die breidde ze alleen maar uit. Ze haalde Van Vleuten zelfs ruim voor de finish in en zette haar zo een ronde afstand.

Dygert zette het nieuwe record op 3.20,060. Daarmee was ze twaalf honderdsten sneller dan de tijd die ze in de middag reed.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Vleuten overklast in WK-finale achtervolging
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van Vleuten, wereldkampioen tijdrijden op de weg, doet voor het eerst mee aan de WK baanwielrennen. Na het behalen van het zilver zwaaide ze dan ook met een tevreden gezicht naar het publiek in Apeldoorn.

Het is de derde medaille van de dag voor het Nederlandse team. Eerder haalde Elis Ligtlee brons op de 500 meter tijdrit en was er zilver voor Amy Pieters en Kirsten Wild op de madison (koppelkoers).

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Vleuten: ik zit echt nog niet aan mijn plafond

STER Reclame