Geld dat in beslag werd genomen bij een eerdere actie tegen de Ndrangheta, eind vorig jaar. AFP

Bij een dubbele actie tegen de criminele organisatie 'Ndrangheta heeft de Italiaanse politie in de regio's Toscane en Calabrië 27 maffiosi gearresteerd. Ook werd ter waarde van 100 miljoen euro beslag gelegd op goederen, huizen en bedrijven.

De operatie Martingale was onder meer gericht tegen bedrijven die worden gecontroleerd door de 'Ndrangheta; op 51 ondernemingen is beslag gelegd. De aangehouden personen worden verdacht van misdrijven als belastingontduiking, witwassen en faillissementsfraude.

De actie werd mede uitgevoerd door de Guardia di Finanza, de Italiaanse militaire politiedienst die is belast met de opsporing van onder meer fraude en smokkel.

Burgemeesters

Vorige maand werden bij een andere grote actie tegen de 'Ndrangheta al 169 mensen gearresteerd in Italië en Duitsland. Daarbij werd voor 50 miljoen beslag gelegd op bezittingen. Deze operatie richtte zich met name tegen twee families die actief zijn in onder meer voeding, wijn en vuilnisophaaldiensten.

Tot de gearresteerden behoorden drie burgemeesters en een gouverneur, die ervan worden verdacht de maffiaorganisatie te hebben bevoordeeld bij aanbestedingen.

STER reclame