ANP

Thierry Baudet ziet de aanzwellende kritiek op zijn partij als een compliment. "Het betekent dat we een reële bedreiging zijn geworden voor het partijkartel", zei hij op een ledendag van het Forum voor Democratie in het gebouw van de Tweede Kamer.

Forum ligt onder vuur door beschuldigingen van racisme en kritiek op het gebrek aan interne partij-democratie. Verschillende kritische partijleden zijn de laatste weken geroyeerd. Ze spuwden daarna hun gal in de media.

"Het is heftig wat we meemaken", stelt Baudet. "Je merkt dat het kartel en zijn media de handschoenen hebben uitgedaan." Hij ziet het allemaal als een lastercampagne.

Sekte

Vanmorgen nog stelden drie geroyeerde leden, die vorig jaar nog op de kandidatenlijst stonden voor de Tweede Kamer, in NRC Handelsblad dat het Forum voor Democratie verandert in een sekte, waarin leider Baudet het helemaal voor het zeggen heeft.

Volgens Baudet zijn het gefrustreerde mensen die niet de positie hebben gekregen in de partij die ze graag wilden. "Ik had van deze mensen niet verwacht dat ze ons een dolk in de rug zouden steken."

Eigenlijk wil Baudet het er niet meer over hebben, al grapt hij bij zijn welkom aan de partijleden nog wel: "Daar achterin kunt u geroyeerd worden!" De ongeveer 500 aanwezigen in de hal van de Tweede Kamer lachen hartelijk.

STER reclame