Partijleider Thierry Baudet en Tweede Kamerlid Theo Hiddema

Forum voor Democratie royeert opnieuw kritische leden

Forum voor Democratie heeft drie kritische leden geroyeerd. Het gaat om mensen die tamelijk hoog op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen stonden: Gert Reedijk (op plek 8), Arthur Legger (12) en Freek-Jan Berkhout (17).

De drie schreven twee weken geleden een kritische brief aan het partijbestuur. Dat was nadat Robert de Haze Winkelman en zijn echtgenote Betty Jo Wevers uit de partij waren gezet. In de brief deden zij voorstellen om de partijdemocratie te herstellen door bijvoorbeeld meer dan drie mensen aan te stellen in het bestuur. Ze wilden daarover overleg voeren.

'Buitengewoon schadelijk'

Reedijk, Legger en Berkhout kregen vandaag een brief terug van het partijbestuur, waarvan fractieleider Baudet de voorzitter is.

Daarin staat dat zij "op oneigenlijke wijze, zowel intern als via de media" hebben geprobeerd "de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur te ondermijnen". "Uw acties zijn buitengewoon schadelijk voor Forum voor Democratie. Gelet daarop heeft het partijbestuur besloten uw lidmaatschap op te zeggen."

De formulering in de brief lijkt erg op die in de royementsbrief aan De Haze Winkelman en Wevers.

Teunissen

De nieuwe brief is in handen van The Post Online. De NOS heeft bevestiging gekregen van een van de drie vandaag geroyeerde leden.

Vorige week stapte de nummer 3 van de kandidatenlijst, Susan Teunissen, op omdat zij kritiek had op de koers van de partij. Ook zij vond het partijbestuur, met daarin maar drie mensen onder wie de partijleider, "verre van democratisch".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl