Wout Poels
NOS WielrennenAangepast

Poels grijpt de macht in koninginnenrit Ruta del Sol

Wout Poels heeft de tweede etappe van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De renner van Sky was de sterkste in de 140 kilometer lange etappe met zware aankomst bergop in La Guardia de Jaén.

Poels reed op 300 meter van de streep weg bij Luis León Sánchez, Tim Wellens, Mikel Landa en Jakob Fuglsang. De Nederlander kreeg ook de leiderstrui omgehangen. Hij neemt de eerste plaats in het klassement over van Thomas Boudat, die woensdag de openingsrit won na een massasprint.

De van een schorsing teruggekeerde Pascal Eenkhoorn maakte lang deel uit van een kopgroep van drie. Ruim voor de slotklim moest de Lotto-Jumborenner voorin lossen. Diego Rubio hield op die klim (gemiddeld 5,4%, 21% op z'n steilst) stand tot aan de vlag van 1 kilometer. Poels' kopman Chris Froome, die mogelijk wegens salbutamolgebruik geschorst gaat worden, finishte op 27 seconden als zevende.

Van Avermaet wint in Oman

Eerder op de dag won Greg Van Avermaet de derde etappe van de Ronde van Oman. De Belg, die woensdag nog tweede was geworden achter Nathan Haas, was na 179,5 kilometer drie seconden sneller dan Rui Costa. De BMC-renner nam bovendien de leiderstrui over van Haas.

Greg Van Avermaet

Wouter Wippert maakte deel uit van de vroege vluchtgroep. Hij ging er samen met Loic Chetout, Xandro Meurisse en Nicholas Schultz vandoor, maar werd in de beklimming van de Quriyat, op 50 km van de finish, gelost.

De laatste vluchter werd 30 kilometer later opgeraapt, waarna Van Avermaet de beste benen had in de lastige finale op de Wadi Dayqah Dam. Haas werd op zeven seconde vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl