NOS NieuwsAangepast

19-jarige man schiet zeventien mensen dood op school in Florida

Bij een schietpartij op een middelbare school in Broward County in de staat Florida zijn zeker zeventien doden gevallen. De sheriff maakte bekend dat twaalf van hen in de school zijn gedood, drie buiten de school en twee slachtoffers overleden aan hun verwondingen in het ziekenhuis. Over het aantal gewonden is niets bekendgemaakt.

De schutter is aangehouden. Het gaat om een man van 19 die op de school heeft gezeten. Hij werd om disciplinaire redenen van school gestuurd. Volgens de sheriff schoot hij met een semi-automatische AR-15 en had hij veel munitie op zak.

Eerder maakte de politie bekend dat er zeker 14 slachtoffers naar het ziekenhuis zijn gebracht; twee van hen zijn overleden. Het is niet duidelijk hoe de andere twaalf eraan toe zijn. Volgens lokale media zijn er bij de school mensen met schotwonden behandeld en is ten minste een leraar neergeschoten.

Inmiddels zijn twaalf slachtoffers geïdentificeerd. President Trump condoleert "de families van de slachtoffers van de verschrikkelijke schietpartij in Florida". Hij heeft contact met gouverneur Rick Scott van Florida.

Oud-leerling schiet 17 mensen dood op school in Florida

Op beelden van CNN was te zien dat tientallen jongeren de school uit liepen met de handen in de lucht, om zo te laten zien dat ze geen wapens dragen. De politie vroeg leerlingen en leraren die nog binnen waren om zich op te sluiten en ramen en deuren te barricaderen.

Op sociale media zijn beelden verspreid van iemand die zei dat hij een leerling is en dat hij zich in een school had verborgen. Op de foto's was te zien dat hij en een paar anderen onder een tafel zaten. Ongeveer drie kwartier na zijn eerste bericht meldde hij op Twitter dat hij was bevrijd.

Gisterochtend had de school nog geoefend wat leerlingen moeten doen bij een schietpartij. Toen er een paar uur later schoten te horen waren, dachten veel scholieren aanvankelijk dat er niets aan de hand was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl