EPA
NOS NieuwsAangepast

Schutter werd van school gestuurd: 'Hij was raar en deed veel alleen'

De verdachte van de schietpartij op een school in Florida waarbij zeker zeventien mensen omkwamen, was van school gestuurd. Volgens een leerling gebeurde dat na een vechtpartij met de nieuwe vriend van zijn ex.

De politie zegt dat hij voor zijn daad op sociale media nare berichten heeft geplaatst. Zo zou hij een foto op Instagram hebben gezet waarop hij poseerde met een pistool bij zijn gezicht. Ook zou hij het op sociale media hebben gehad over het doden van dieren.

Een oud-schoolgenoot zegt dat de 19-jarige verdachte tegen hem had verteld dat hij in de achtertuin schietoefeningen deed. Andere leerlingen die de verdachte kennen, beschrijven hem als een rare jongen die veel alleen was.

Brandalarm

De burgemeester van Broward County zei tegen CNN dat de schutter werd behandeld in een kliniek, maar dat hij daar al meer dan een jaar niet was geweest. Nadat hij van school was gestuurd is hij overgeplaatst naar een andere school in de gemeente.

De oud-leerling van de school is direct na de schietpartij gearresteerd. Hij wordt later vandaag voorgeleid. De politie heeft vannacht zijn huis doorzocht.

Verschillende media schrijven dat de man voorafgaand aan de schietpartij het brandalarm heeft laten afgaan, om zoveel mogelijk leerlingen uit de lokalen te laten komen.

Oud-leerling schiet 17 mensen dood op school in Florida

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl