EPA

In de Indonesische stad Yogyakarta heeft een man met een zwaard in een katholieke kerk een aantal mensen aangevallen. Er zijn voor zover bekend vier gewonden, onder wie de priester. De laatste, een Duitser, werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Na de aanval op kerkgangers, tijdens de ochtenddienst in de St Lidwina-kerk, sloeg de man in op beelden van Jezus en Maria; die werden onthoofd.

De dader, een man van 22, is door een agent neergeschoten toen een gesprek tot overgave niet mogelijk bleek. Op foto's wordt hij geboeid op een brancard afgevoerd.

Hoe de slachtoffers eraan toe zijn, is niet bekend. Hij zou bij binnenkomst hebben gescholden op de kerkgangers. "We kunnen nog niet zeggen of sprake is van een terrorisme-gerelateerd incident", zei een politiewoordvoerder.

Indonesië, officieel een seculier land, kent de grootste moslimbevolking ter wereld. Maar er zijn ook grote minderheden christenen, hindoes en aanhangers van lokaal-traditionele geloven.

Kerken zijn geregeld doelwit van radicale moslims. Afgelopen maand was er ook een actie van militanten tegen een kerk. Ze verhinderden dat de kerk spullen en eten zou verdelen onder de armen in de buurt omdat het zou gaan om een poging mensen te bekeren.

STER reclame