Stef de Bont, Marco Knippen en Daan Hakkenberg
NOS SportAangepast

'Van der Poel werd bij het WK afgerekend op zijn vraatzucht'

Hij was overal de beste dit seizoen. Behalve in de wedstrijd die hij per se wilde winnen. Mathieu van der Poel werd zondag bij de WK veldrijden voor het derde jaar op rij afgetroefd door Wout van Aert.

In het Sportforum wordt gezocht naar antwoorden. Was hij overtraind? Is het parcours te zwaar? Of is de Belg simpelweg sterker?

AD-wielerjournalist Daan Hakkenberg stond op de eerste rij in Valkenburg en zag Van der Poel op ruime achterstand als derde finishen. "Je hoefde niet lang te kijken om te zien dat Mathieu niet zijn beste dag van het seizoen had."

Stef de Bont (Voetbal International), ook wielerliefhebber, zat thuis aan de buis gekluisterd. "Die eerste ronde. Van der Poel bleef maar gaan. Daarna kon je alleen maar je petje afnemen voor Van Aert."

Lef, bravoure, speelsheid

Hakkenberg: "Mathieu wordt geroemd om lef, bravoure en zijn speelsheid. Maar die eigenschappen waren gisteren juist niet nodig in Valkenburg."

"Ik denk dat hij deels is afgerekend op zijn vraatzucht in het hele seizoen", concludeert Marco Knippen van het Noordhollands dagblad.

'Van der Poel is bij het WK afgerekend op zijn vraatzucht'

Overtraind dus? Van der Poel reed in aanloop naar het WK in eigen land 32 races en won er 26. "Ik denk dat er volgend jaar wel naar de seizoensopbouw wordt gekeken. Hij heeft misschien te veel gereden. Daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn", zegt Hakkenberg.

Knippen maakt de vergelijking met Marianne Vos. "Dit zijn liefhebbers die elke koers willen aanpakken en zich nooit willen verschuilen."

"En vergis je niet: hij verliest wel van de tweevoudig wereldkampioen", gaat hij verder. "Van Aert heeft ook meer ervaring en routine onder dit soort omstandigheden. Ook omdat hij in eigen land voorheen veel meer concurrentie had dan Van der Poel."

Seedorf is terug

De terugkeer van Clarence Seedorf als trainer op het hoogste niveau is een ander gespreksonderwerp aan tafel. De oud-international moet in de Spaanse competitie Deportivo La Coruña behoeden voor degradatie.

"Als zijn voetbalvisie gelijkstaat aan hoe hij als voetballer was, zou ik direct een seizoenskaart kopen", is De Bont enthousiast.

'Het ontslag van Seedorf bij Milan blijft een raar verhaal'

Simon Zwartkruis, ook van Voetbal International, sprak Seedorf enkele uren voordat hij een contract tekende bij de nummer 18 van de Primera División.

"Hij heeft er vooral veel zin in en is blij met de kans die hij daar krijgt. En hij sprak zijn verbazing uit over dat het redelijk rustig was. Seedorf kreeg weinig aanbiedingen."

In 2014 werd Seedorf na amper vijf maanden ontslagen bij AC Milan en eind 2016 werd hij de laan uitgestuurd bij Shenzhen FC in China. De Bont: "Je gunt zo'n man een keer een rustige club waar hij rustig zijn visie neer kan leggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl